دوربین و کیفیت عکاسی از جمله مهمترین معیارهای کاربران برای خرید گوشی هوشمند است. دیجی پی نیز تلاش میکند تا با انجام آزمایشهای مختلف، دوربین گوشیهای هوشمند را با یکدیگر مقایسه کرده تا دید بهتری نسبت به توانایی آنها داشته باشید. با جدیدترین مقایسهی دیجی پی از دوربین پرچمداران همراه باشید.
نکاتی که پیش از شروع مقایسه باید به آنها توجه کنید:
- 1. نام تلفنها را مشخص نکردیم تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقهمند هستید، روی انتخاب بیطرفانهتان تاثیر نگذارد و در بخش نظرات ، نظر کلی خود را راجب عکس های گرفته شده با گوشی ها را بگویید.
- 2. پس از ۵ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوط به چه تلفنهایی هستند.
- 3. تمام گوشیها به آخرین نسخه بروزرسانی شدند.
- 4. برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش ۱۰۰ درصد نیز قرار دادهایم.
- 5. فشردهسازی تصاویر روی حداقل تنظیم شده تا با افت کیفیت روبرو نشویم، به همین دلیل نیز حجم این صفحه حدود ۵ مگابایت است و برای لود شدن کامل تصاویر لطفا صبور باشید.
- 6. از هر کدام از سوژهها، با هر تلفن ۵ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین آنها برای مقایسه انتخاب شده است.
- 7. تمامی عکسها در حالت اتوماتیک و بدون فعال کردن HDR ثبت شدهاند.
- 8. در این آزمایش تلفنهای اکسپریا زد ۳، گلکسی اس ۶ اج، آیفون ۶، هواوی پی ۸، لومیا ۹۳۰ و الجی جی ۴ مقایسه شدهاند. برای اولین بار پرچمدار هواوی را نیز به لیست اضافه کردیم که عملکرد بسیار خوبی را نیز از خود نشان داد.
- 9. برای مشاهده هر کدام از تصاویر در سایز بزرگ بر روی آنها کلیک کنید.
- 10. برای آنکه انتخاب دقیقتر و بهتری داشته باشید تصویر اول را با دوربین Canon 70D گرفتیم تا بتوانید الگوی مناسبی برای انتخاب صحیح داشته باشید.
- گوشی ۱= الجی جی ۴
- گوشی ۲= گلکسی اس ۶ اج
- گوشی ۳= آیفون ۶
- گوشی ۴= لومیا ۹۳۰
- گوشی ۵= هواوی پی ۸
- گوشی ۶= اکسپریا زد ۳
آزمایش ۱
این آزمایش در نور مصنوعی و در محیط داخلی انجام شده است. نقطهی فوکوس بر روی بینی عروسک است. وقتی در محیطهای داخلی عکاسی میکنید تشخیص نور سفید برای دوربینها مشکل میشود. در این آزمایش نیز بعضی از دوربینها موفق به تشخیص صحیح رنگها نشدهاند. گزینهی مناسب، مربوط به دوربینی است که علاوه بر ثبت جزئیات بیشتر تصویر موفق به ثبت صحیح رنگها نیز شده باشد.
کدام دوربین عملکرد بهتری داشته است؟
آزمایش ۲
این آزمایش نیز در محیط کم نور داخلی گرفته شده و نقطهی فوکوس بر روی چراغ جلوی ماشین است. برای انتخاب گزینهی صحیح به رنگ سفید و مشکی خودرو و جزئیات اطراف چراغ دقت کنید.
آزمایش ۳
این آزمایش نیز در محیط کم نور داخلی گرفته شده است. در این شرایط دوربین گوشیها از ISO بالاتری برای ضبط تصاویر استفاده میکنند و همین عامل باعث افزایش نویز تصاویر میشود. با این حال تقریبا همهی گوشیهای هوشمند پردازشهای مختلفی را بر روی عکس گرفته شده انجام میدهند تا نویز تصویر کاسته شود و این موضوع عموما باعث از بین رفتن جزئیات تصویر میشود. در این آزمایش که در تصویر بعدی برش ۱۰۰ درصد از آن نیز قرار داده شده، برای انتخاب گزینهی صحیح، علاوه بر ثبت درست رنگها به جزئیات و نویز تصویر نیز دقت کنید.
برش ۱۰۰ درصد
آزمایش ۴
در این تصویر داینامیک رنج دوربینها به چالش کشیده میشود به دلیل نور شدید در پس زمینه، کار سنسور برای ثبت جزئیات تصویر در محیطهای پر نور و کم نور دشوار میشود. دوربینی که بتواند جزئیات مربوط به برگها را بهتر ثبت کند، گزینهی بهتری است.
آزمایش 5
در این آزمایش قدرت ثبت تصاویر ماکرو به چالش کشیده میشود. دوربینی که بتواند جزئیات مربوط به گل را به خوبی ثبت کرده و همزمان پس زمینه را نیز محو کند، انتخاب بهتری است. پیشنهاد میشود به رنگ بخشهای مختلف گل نیز دقت کنید.
آزمایش 6
در این آزمایش قدرت عکاسی دوربینها در عکاسی پرتره مورد آزمایش قرار میگیرد. دوربینی که بتواند رنگ پوست و مو را بهتر ثبت کرده و همزمان جزئیات مربوط به صورت را نیز به تصویر بکشد گزینهی بهتری است.
آزمایش 7
در این آزمایش داینامیک رنج دوربینها بار دیگر به چالش کشیده میشوند. در این تصویر، بخشهای تاریک و روشن وجود دارد و به همین دلیل، ثبت جزئیات تصویر در سه بخش بالا، وسط و پایین برای سنسورِ دوربینها دشوار میشود. دوربینی که بتواند جزئیات هر سه بخش را بهتر ثبت کند، عملکرد بهتری دارد. به رنگ دیوار، جزئیات برگ بوته و همچنین چمن دقت کنید.
آزمایش 8
نور خورشید در پس زمینهی برگ وجود دارد تا شرایط برای عکاسی دشوار شود. دوربینی که بتواند جزئیات برگ درخت را بهتر ثبت کند گزینهی بهتری است.
آزمایش 9
این آزمایش در محیط کم نور داخلی ثبت شده است. نقطهی فوکوس بر روی عروسک دومی است. دوربینی که بتواند جزئیات مربوط به کاراکتر دوم و خط کش را بهتر ثبت کرده و همزمان سوژههای قبل و بعد آن را محو کند (عمق میدان)، گزینهی بهتری به شمار میرود.
اختلاف کیفیت بین دوربین گوشیهای انتخاب شده در این آزمایش چندان زیاد نیست اما از طریق این آزمایش میتوانید دید بهتری نسبت به قدرت عکسبرداری گوشی هوشمند مورد نظر خود پیدا کنید. به نظر شما چیدمان گوشیها در این آزمایش چگونه بوده است؟
دوست گرامی در صورتیکه این وبلاگتون رو واگذار میفرمایید بنده خریدارم
در تلگرام پیام بدید لطفا
با تشکر
https://telegram.me/********